Geld verdienen met Youtube

YouTube is een video-sharing website waar gebruikers video’s kunnen uploaden, bekijken en delen. Het biedt ook een platform voor gebruikers om commentaar te geven en te reageren op video’s. Het is een van de meest populaire websites ter wereld en wordt dagelijks door miljarden mensen gebruikt.

Geschiedenis

YouTube werd in 2005 opgericht door drie voormalige Paypal-employees, Chad Hurley, Steve Chen en Jawed Karim. Het platform groeide snel, met de eerste video die in april 2005 werd geüpload. In oktober 2006 werd YouTube verworven door Google voor $1.65 miljard.

Grootte

YouTube heeft meer dan 2 miljard maandelijkse gebruikers en meer dan 30 miljard maandelijkse video-weergaven, waarmee het de tweede meest bezochte website ter wereld is, na Google. Het bevat ook meer dan 500 uur video die elke minuut wordt geüpload.

YouTube

Waarom Youtube maken?

Je kunt geld verdienen met je eigen Youtube-kanaal. Met creativiteit, consistentie en de juiste benadering kan je een stabiele bron van inkomsten creëren. Het is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je je passie voor video-inhoud tot leven kunt brengen en er geld mee kunt verdienen.

Hoe je geld kunt verdienen met Youtube

Er zijn verschillende manieren waarop je geld kunt verdienen met je Youtube-kanaal. Met behulp van advertenties, abonnementsdiensten, online producten, sponsors, affiliate-inkomsten en meer kun je je content monetariseren. Youtube biedt ook advertentieprogramma’s die je kunt gebruiken om geld te verdienen.

Stap voor stap naar geld verdienen met Youtube

Als je een kanaal wilt opzetten, moet je eerst een plan maken en een doelstelling vaststellen. Bepaal wat je inhoud zal zijn en hoe je deze samenstelt. Als je eenmaal een plan hebt, kun je met het maken van je video’s beginnen. Je zult ook enkele promotie-activiteiten moeten doen om je kanaal aan te kondigen. Als je de nodige stappen hebt genomen, kun je beginnen met het verdienen van geld met Youtube.

De populairste YouTubers en hun vermogen

PewDiePie

PewDiePie, echte naam Felix Kjellberg, is de meest gevolgde Youtuber. Met bijna 102 miljoen abonnees is hij de meest populaire YouTuber ter wereld. Hij is ook een van de rijkste, met een geschat vermogen van $40 miljoen.

Ryan Kaji

Ryan Kaji vormt een uniek duo met zijn moeder, die samenwerkt om video’s te maken voor hun kanaal, Ryan’s World. Samen hebben ze bijna 28 miljoen abonnees. Volgens Forbes had de 8-jarige een geschat vermogen van $22 miljoen in 2019.

Dude Perfect

Dude Perfect is een groep van vijf high school vrienden; Tyler Toney, Cody Jones, Garrett Hilbert, Coby Cotton, en Cory Cotton genaamd. Hun kanaal heeft bijna 45 miljoen abonnees en hun geschatte vermogen is $20 miljoen.

Jeffree Star

Jeffree Star is een populaire Amerikaanse make-up artiest, muzikant en YouTuber. Zijn kanaal heeft meer dan 18 miljoen abonnees en hij heeft een geschat vermogen van $50 miljoen.

Plaats een reactie