WordPress website laten bouwen: de voordelen en stappen

Een website is tegenwoordig onmisbaar voor elk bedrijf of organisatie. Een professionele website kan helpen bij het verhogen van de zichtbaarheid en het genereren van leads. WordPress is een populaire keuze voor het bouwen van een website, vanwege de vele voordelen die het biedt. In dit artikel bespreken we de voordelen van het laten bouwen van een WordPress website en geven we stap-voor-stap uitleg over het proces.

Voordelen van een WordPress website

  • Gebruiksvriendelijk: WordPress is eenvoudig te begrijpen en te gebruiken, zelfs voor mensen zonder technische kennis.
  • SEO-vriendelijk: WordPress is geoptimaliseerd voor zoekmachines, waardoor het gemakkelijker is om hoog te scoren in zoekresultaten.
  • Veelzijdigheid: Er zijn talloze templates en plugins beschikbaar voor WordPress, waardoor het mogelijk is om een website te maken die aansluit bij de specifieke wensen en eisen van een bedrijf of organisatie.
  • Veiligheid: WordPress wordt regelmatig bijgewerkt om beveiligingsproblemen op te lossen, waardoor de kans op hacking kleiner is.
WordPress website laten bouwen

Stappen voor het laten bouwen van een WordPress website

Stap 1: Definiëren van doelen en eisen

Voordat er begonnen wordt met het bouwen van een website, is het belangrijk om duidelijk te hebben wat de doelen zijn en welke eisen de website moet voldoen. Dit kan bijvoorbeeld gaan over de functionaliteiten die de website moet bevatten, de doelgroep waarop de website gericht moet zijn en de huisstijl die de website moet uitstralen.

Stap 2: Kiezen van een template of ontwerp

Er zijn talloze templates beschikbaar voor WordPress, zowel gratis als betaalde. Het is belangrijk om een template te kiezen die aansluit bij de eisen en wensen die in stap 1 zijn geformuleerd. Indien gewenst is het ook mogelijk om een uniek ontwerp te laten maken door een professionele vormgever. Zo kan er een WordPress thema op maat worden gemaakt, specifiek afgestemd op de wensen en eisen van het bedrijf of organisatie. Hierdoor zal de website nog beter aansluiten op de doelen en doelgroepen, en zal het uniek zijn in vergelijking met de concurrentie. Dit kan een extra kostenpost zijn maar het kan zich in de toekomst uitbetalen.

Liever eerst beginnen met een betaalbaar premium thema? Er zijn er duizenden!

Stap 3: Installeren van WordPress en benodigde plugins

Nadat een template of ontwerp is gekozen moet je de WordPress installatie installeren. Je kunt hierbij kiezen voorde benodigde plugins. Sommige thema’s vereisen bepaalde plugins.

Stap 4: Inrichten en personaliseren van de website

Nu de basis van de website is gelegd, is het tijd om de website in te richten en te personaliseren. Dit kan bijvoorbeeld door het toevoegen van pagina’s en blogposts, het instellen van een menu, het uploaden van afbeeldingen en het invullen van de contactgegevens.

Stap 5: SEO-optimalisatie

Om hoog te scoren in zoekresultaten is het belangrijk om de website te optimaliseren voor zoekmachines. Dit kan door bijvoorbeeld het toevoegen van meta tags, het optimaliseren van afbeeldingen en het creëren van kwalitatief hoogwaardige content. Er zijn diverse SEO-plugins beschikbaar voor WordPress die hierbij kunnen helpen.

Stap 6: Testen en lancering

Voordat de website gelanceerd wordt, is het belangrijk om deze grondig te testen op eventuele fouten of problemen. Dit kan bijvoorbeeld door het testen van de verschillende functionaliteiten, het controleren van de spelling en grammatica en het testen van de website op verschillende apparaten en browsers.

Stap 7: Onderhoud en bijwerken

Een website is nooit af. Het is belangrijk om de website regelmatig te onderhouden en te bijwerken. Dit kan bijvoorbeeld door het installeren van updates, het verwijderen van ongebruikte plugins, het toevoegen van nieuwe content en het analyseren van de statistieken om te zien hoe de website presteert.

Conclusie

Het laten bouwen van een WordPress website kan veel voordelen bieden, zoals gebruiksvriendelijkheid, SEO-vriendelijkheid en veelzijdigheid. Door de stappen van dit artikel te volgen, kan een professionele en effectieve website worden gebouwd die helpt bij het verhogen van de zichtbaarheid en het genereren van leads.

Plaats een reactie